23948sdkhjf

Recipharm slutför köp

Slutför förvärv av Kemwells verksamheter i USA och Sverige och genomför emission.
Kontraktstillverkaren Recipharm har nu utfört ett av de två förvärv som avtalades med Kemwell i april. Det slutförda köpet gäller Kemwells CDMO-verksamheter i USA och Sverige: Cirrus Pharmaceuticals Inc och Kemwell AB.

På Cirrus utvecklas inhalerade läkemedel, vätskor, halvfasta och fasta beredningar samt parenterala produkter. Fokus ligger på tidigt formuleringsarbete samt utveckling av analytiska metoder och tester. Kemwell AB tillverkar API:er, fasta och halvfasta beredningar. Säljare av verksamheterna är Kemfin Holdings Private och en minoritetsäljare.

Köpeskillingen för de båda verksamheterna är cirka 85 miljoner dollar, motsvarande ungefär 708 miljoner kronor, på kontant- och skuldfri basis. Den preliminära köpeskillingen uppskattas till cirka 75 miljoner dollar (625 miljoner kronor). Av detta ska 55 miljoner dollar (458 miljoner kronor) betalas genom en apportemission av aktier av serie B till teckningskursen 145,06 kronor per aktie. Resten ska betalas kontant. Recipharms styrelse fattade idag beslut om att genomföra apportemissionen.

Det förvärv som inte genomförts än gäller Kemwells verksamhet i Indien. Det förväntas vara slutfört innan årets slut.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063