23948sdkhjf

Ny ordförande i Apotekarsocieteten

KI Science Parks vd, Märit Johansson, är ny ordförande i Apotekarsocieteten. Hon valdes vid fullmäktigemötet som hölls i Uppsala i helgen.
Apotekarsocieteten är en ideell förening som samlar apotekare, receptarier och andra läkemedelsexperter i syfte att verka för ökad kunskap om läkemedel. När Märit Johansson tillträder som ordförande blir hon den andra kvinnan på posten i föreningens snart 240-åriga historia.

-Jag är glad, stolt och hedrad, säger Märit Johansson. Här finns så många kompetenta medlemmar som tillsammans kan uträtta stordåd.

Redan 1778 grundades föreningen men har, menar Märit Johansson och många med henne, inte förlorat ett uns i vare sig aktualitet eller samhällsrelevans. Föreningen spelar alltjämt en viktig roll för att öka och upprätthålla kunskapen om läkemedel i samhället.

- Apotekarsocieteten är en mycket respekterad oberoende aktör som bland annat har spelat en avgörande roll för att föra upp life science på den politiska dagordningen, säger Märit Johansson. Jag vill fortsätta det imponerande arbete som föreningen utför baserat på djup och bred kompetens i snart sagt alla frågor som berör läkemedel: Utbildning, forskning, utveckling, tillverkning, försäljning, användning och uppföljning.

Märit Johansson är vd för Karolinska institutet science park och sedan 2012 ledamot i APS styrelse där hon varit vice ordförande sedan 2014.

- Möjligheten att samverka med Apotekarsocietetens vetenskapliga sektioner med fokus på alla delar i läkemedelsutvecklingen stärker ytterligare vår möjlighet att stödja företagen i KI Science Park, säger Märit Johansson, och menar att hennes nya uppdrag ligger väl i linje med samhällets övergripande ambition på life science-området.
Läs även:
Kisp stärker ledningen
Stefan Berg tar plats i ledningsgruppen som ny Project Director på forskningsparken.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078