23948sdkhjf

50 varslas på AstraZeneca

50 personer kommer att få lämna sina tjänster vid bolagets sajt i Södertälje som en del av ett besparingsprogram.
Det rör sig om 50 anställda på tjänstemannasidan som ska varslas i år och nästa år. Det berättade Jacob Lund, direktör för extern kommunikation på AstraZeneca, för Länstidningen i Södertälje och tillade att den slutgiltiga siffran kan ändras efter förhandlingar med fackförbunden, som självfallet har som mål att ingen ska sägas upp.

Anledningen till de planerade nedskärningarna är att bolaget, trots ett starkt resultat i den senaste kvartalsrapporten , vill genomföra stora besparingar i sin verksamhet. De pengar som sparas ska bland annat användas till bolagets forskning. Fackförbundens förhoppning är att hitta alternativa sätt att spara pengar på.

Framöver väntar även nyanställningar av cirka 150 till 250 personer i Södertälje till bolagets nya produktionsanläggning som byggs upp i Gärtuna. Det kommer att bli en fyllnings- och packningsanläggning för vialer och sprutor. Den ska stå klar för tillverkning av kliniskt prövningsmaterial år 2018 och för kommersiell produktion år 2019.

Läs mer om Gärtuna-anläggningen:
AstraZeneca bygger ny fabrik i Södertälje
AstraZeneca ska investera i en ny tillverkningsanläggning för biologiska läkemedel i Gärtuna utanför Södertälje. Bolaget satsar ungefär 2,5 miljarder kronor i en första fas, som innebär att 150-250 nya jobb skapas inom företaget.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062