23948sdkhjf

Miris avslutar projekt i förtid

Bolaget fokuserar på analys av bröstmjölk och avslutar projekt i annat segment för att öka lönsamheten.
I samband med bolagets nyemission poängterades att fokus kommer att ligga på marknaden för analys av bröstmjölk. I linje med denna strategi meddelar Miris nu att CCU-projektet i Indien inom mejerisegmentet avslutas i förtid.

Kunskap om hur marknaden och behovet för analys av bröstmjölk växer är helt avgörande för Miris förmåga att expandera sin verksamhet. För att ta åtgärder i utvecklingen till ett lönsamt bolag har Miris styrelse beslutat att i förtid avsluta ett projekt inom mejerisegmentet. Under 2015 fick bolaget myndighetsgodkännande för sina produkter som medicinteknik i Indonesien och sedan tidigare är bolaget starka i Kina och Japan.

Även om marknaden för analys av mejerimjölk är mycket stor gör Miris bedömningen att konkurrensen från etablerade aktörer är ett för stort hinder för en lönsam penetration.

- Miris är ett litet bolag med begränsade resurser inom utveckling, produktion och marknad. Jag välkomnar styrelsens beslut att nu ytterligare fokusera på att utveckla Human Milk Analyzer-marknaden, där intresset och efterfrågan ökar dagligen och konkurrensen just nu är marginell. Vi arbetar intensivt med ansökan till FDA, utveckling av en standardlösning samt HMA-studier med opinionsledare, säger Ulf Boberg, vd för Miris Holding.
Läs också:
Levererar till Kina
Får order på 3,4 miljoner kronor från sin distributör.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095