23948sdkhjf

Synact Pharma mot notering

Bioteknikbolaget genomför emission och siktar på Aktietorget i juli.
SynAct Pharma bedriver forskning och utveckling inom inflammatoriska sjukdomar. Bolaget har en plattformsteknologi baserad på en ny klass läkemedelskandidater som riktar sig mot akuta försämringar i kroniska inflammatoriska sjukdomar med det primära syftet att stimulera naturliga läkningsmekanismer.

Bolagets huvudsakliga fokus är utveckling av läkemedelskandidaten AP1189. Kandidaten påskyndar läkningen av inflammations-tillståndet genom att stärka kroppens egna celler att bättre bekämpa den uppblossade inflammationen.

Under 2016 har bolaget avsikt att inleda en klinisk fas 1-studie avseende psoriasisartrit, vars resultat är beräknat att redovisas under 2017. Under 2017 avser bolaget även att förbereda och inleda en klinisk fas 2-studie, vilken är beräknad att avslutas under 2018, varefter SynAct avser att genomföra en kommersiell affär med läkemedelskandidaten. Planen är att driva projektet till proof-of-concept.

Under förutsättning att styrelsen kompletteras med en oberoende styrelseledamot, att Aktietorgets ägarspridningskrav uppnås samt att lägstanivån om 20 miljoner kronor uppnås i emissionen är bolaget godkänt för notering på Aktietorget.

Vid fulltecknad emission tillförs bolaget initialt drygt 32 miljoner kronor före emissionskostnader samt ytterligare högst cirka 12,9 miljoner före emissionskostnader vid fullt nyttjande av teckningsoptioner. Bolaget har erhållit teckningsförbindelser motsvarande cirka 51 procent av den initiala emissionsvolymen.
Läs även:
Finansierar proof-of-concept
Vetenskapsrådet ger pengar till studier för att verifiera forskningsresultat inom life science.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.175