23948sdkhjf

Elekta vinner upphandling till NKS

Bolaget får leverera avancerade cancerbehandlingslösningar till Nya Karolinska Solna.
Stockholms läns landsting har meddelat att Elekta har tilldelats den offentliga upphandlingen att exklusivt leverera utrustning och mjukvara till strålterapiavdelningen på Nya Karolinska Solna, NKS.

- Som ett världsledande företag inom cancervård med huvudkontor i Stockholm är vi hedrade och glada att ha tilldelats denna prestigefulla upphandling. Elekta är fullt engagerad att investera i forskning och innovation samt att tillhandahålla state-of-the-art-teknik i samarbete med NKS för att stärka cancervården i Stockholmsregionen. Det är spännande att ytterligare utöka och fördjupa vårt samarbete med Karolinska, sjukhuset där grunden till stereotaktisk strålterapi lades. Karolinska är en visionär och en mycket bra partner till Elektas egen pionjäranda inom forskning och utveckling inklusive den kliniska utvecklingen för att stödja cancervården runt om i världen, säger Tomas Puusepp, Elektas vd och koncernchef i en kommentar.

Avtalet förväntas formellt undertecknas under Elektas första kvartal räkenskapsåret 2016/17. Huvuddelen av installationen kommer ske i april 2017.
Läs även:

Upphandling som verktyg
Den offentliga sektorn upphandlar varor och tjänster för minst en femtedel av ekonomin varje år. Upphandlingsmyndigheten ska se till att dessa summor används strategiskt för bästa samhällsnytta.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063