23948sdkhjf

Astra når målet i bröstcancerstudie

Läkemedlet Faslodex når det primära målet i fas III-studien Falcon.
Läkemedelsbolaget AstraZeneca meddelar idag att läkemedlet Faslodex, fulvestrant, har uppnått det primära effektmåttet i fas III-studien Falcon.

I studien jämfördes en 500 milligramsdos av Faslodex med ett milligram av läkemedlet Arimidex, anastrozol, vid behandling av postmenopausala kvinnor med avancerad bröstcancer som inte fått någon hormonell behandling tidigare.

Resultaten visar att Faslodex-behandlingen var överlägsen Arimidex. Läkemedlet nådde även sitt primära effektmått: en förlängning av överlevnaden utan vidare utveckling av sjukdomen. Analysen av data från studien pågår fortfarande och resultaten ska presenteras under ett medicinskt möte senare i år.

Läs också:
”Vår strategi har blivit mer fokuserad”
Förra årets köp av en majoritetsandel i Acerta Pharma, det pågående mRNA-samarbetet med Moderna och förvärvet av andningsvägsverksamheten på Takeda och Almirall är några av flera affärer som AstraZeneca har genomfört den senaste tiden. Life Science Sweden träffade Shaun Grady, Head of Business Development, för att höra mer om företagets strategi.

Läs mer om AstraZeneca.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078