23948sdkhjf

Lovande från Immunovia

Bolagets diagnostiska cancertest visar 96 procents noggrannhet i ny studie.
Immunovia har genomfört ytterligare en retrospektiv klinisk valideringsstudie med Immray Pancan-d, bolagets diagnostiska test för att upptäcka cancer i bukspottskörteln, pankreascancer. Resultaten visar att testet kan identifiera 96 procent av alla patienter i ett tidigt stadium av sjukdomen, vilket speglar utkomsten av tidigare resultat från en tidigare studie som genomfördes i Skandinavien.

I den amerikanska studien ingick 362 blodprover från 90 patienter som alla hade pankreascancer i de tidiga stadierna I och II. Proverna tillhandahölls av Brenden-Colson Center for Pancreatic Care vid Oregon Health and Science University, OHSU, i Portland, USA.

Under andra halvåret i år inleder Immunovia en prospektiv, framåtblickande, studie där Immray Pancan-d ska valideras under tre års tid på olika centra i både USA och Europa.

Immray Pancan-d består av ett chip med utvalda antikroppar som binder till ett mönster av sjukdomsspecifika proteiner. Inledningsvis har bolaget valt att rikta in testet mot den svårdiagnosticerade cancerformen pankreascancer. Immray Pancan-d kan upptäcka sjukdomen i alla stadier. I de tidigare stadierna, I och II, kan tumörerna opereras bort vilket ger testet potential att öka pankreascancerpatienternas femåriga överlevnad från 4-6 procent till 50-60 procent.

Immunovias affärsidé bygger på forskning av professor Carl Borrebaeck, som också är bolagets grundare, och hans forskarlag vid Lunds universitet.

Läs också:

Satsar på SLE
I två olika samarbeten utvärderar Immunovia sin antikroppsbaserade teknik som diagnostiskt test för den autoimmuna sjukdomen SLE.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078