23948sdkhjf

Svensk life science intar San Francisco

Business Sweden arrangerar seminarium om Sveriges styrkor på världens största bioteknikkonferens.
Den 6 juni arrangerar Business Sweden tillsammans med ett av Europas största life sciencekluster, One Nucleus London/Cambridge, ett frukostseminarium på BIO i San Francisco, världens största bioteknikkonferens.

Temat för den första delen av seminariet är en diskussion kring huruvida teknologiföretag och de stora läkemedelsbolagen kommer att samarbeta, vara konkurrenter eller eventuellt gå samman i en era då digitalisering och annan ny teknologi kommer in i bilden och affärsmodeller ställs på ända. Experter from de globala giganterna Johnson & Johnson och Philips tillhör talarna.

Den andra delen av seminariet omfattar en presentation om Sveriges styrkor inom life science och vad Sverige kan erbjuda internationella aktörer i form av samarbetsmöjligheter, företag att investera i och testbäddar att utnyttja. Från svensk sida kommer regeringens, nationella samordnare inom life science, Anders Lönnberg att medverka.

- Mitt uppdrag handlar om att på olika sätt samla Sveriges life science-aktörer till samsyn, gemensamma prioriteringar och konkreta satsningar på bättre kvalitet och jämlikhet i vården, inte minst genom att öka takten med digitaliseringen av vården, säger Anders Lönnberg i en kommentar.

Seminariet utgör kulmen på ett omfattande arbete med att ta fram informationsmaterial om life science-sektorn i Sverige genom produktion av en broschyr, Co-creation for global health , och en ny websida.

Projektet med broschyren och websidan har genomförts av Business Sweden på uppdrag av regeringen och ska ses som en del av regeringens satsning på life science.
Läs även:
Släpper aptitretande rapport
Stockholm Business Region släpper rapport om onkologi för att locka investerare till Stockholm-Uppsalaregionen. – Rapporten ska vara en aptitretare, förklarar Ylva Hultman.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078