23948sdkhjf

Sköter Xintelas kliniska studier

Caroline Ehrencrona ansvarar för bolagets kliniska studier och kontakten med regulatoriska myndigheter.
Den 1 juni tillträdde Caroline Ehrencrona som ny Director Clinical Development and Regulatory Affairs på Lundabaserade Xintela, som tog klivet ut på Nasdaqs tillväxtlista First North i mars . I sin nya roll kommer hon att ansvara för bolagets kommande kliniska studier samt för kontakten med regulatoriska myndigheter.

Caroline Ehrencrona har arbetat med både preklinisk och klinisk forskning inom biotechindustrin i drygt tio år. Hon kommer närmast från en roll som Project Director och Quality Assurance Manager på bioteknikbolaget TikoMed, som utvecklar läkemedel inom regenerativ medicin.

I grunden har Caroline Ehrencrona en masterexamen i kemi från Högskolan i Kalmar samt en doktorsexamen inom biomedicinsk vetenskap.

Xintelas verksamhet fokuserar kring tekniken Xinmark. Där används proteinet integrin α10β1, som finns på ytan av vissa celler, för att selektera ut specifika stamceller för regenerering av brosk samt för att utveckla målinriktade behandlingar mot cancerformen glioblastom. Integrin α10β1 upptäcktes för drygt 15 år sedan av Xintelas vd Evy Lundgren-Åkerlund, som då bedrev forskning vid Lunds universitet.

Läs mer om Xintela:

Väljer ut rätt stamceller
”Markörer är en förutsättning för att cellterapi ska bli en framgång”, säger Evy Lundgren-Åkerlund, vd på Xintela som tog klivet ut på börsen i mars.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094