23948sdkhjf

AstraZeneca tecknar avtal

Utlicensierar giktläkemedlet lesinurad i Europa, Latinamerika och USA.
Igår torsdag meddelade AstraZeneca att bolaget utlicensierat rättigheterna till giktläkemedlet Zurampic, lesinurad, i Europa och Latinamerika till Grünenthal GmbH. Utöver dessa marknader ingår även Schweiz, Island, Norge, Liechtenstein, Mexiko, Dominikanska Republiken och Kuba i avtalet.

Enligt överenskommelsen kommer AstraZeneca att erhålla upp till 230 miljoner dollar, motsvarande 1,9 miljarder kronor, i milstolpsbetalningar från Grünenthal. Utöver det tillkommer även royaltyutbetalningar.

Från den 1 oktober 2021 kan Grünenthal välja att ta över produktionen av Zurampic.

Zurampic godkändes för försäljning i EU i februari, som behandling i kombination med en xantinoxidashämmare, XOI, mot höga halter urinsyra i blodet hos vuxna med gikt.

Idag fredag meddelar AstraZeneca att bolaget har ingått ännu ett avtal för rättigheterna till läkemedlet. Det gäller försäljningen i USA och har tecknats med Ironwood Pharmaceuticals.

Läs även:
”Vår strategi har blivit mer fokuserad”
Förra årets köp av en majoritetsandel i Acerta Pharma, det pågående mRNA-samarbetet med Moderna och förvärvet av andningsvägsverksamheten på Takeda och Almirall är några av flera affärer som AstraZeneca har genomfört den senaste tiden. Life Science Sweden träffade Shaun Grady, Head of Business Development, för att höra mer om företagets strategi.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078