23948sdkhjf

Hedersledamöter i Apotekarsocieteten utnämnda

Gyorgy Marka Varga och Margareta Hammarlund Udenaes blir nya hedersledemöter i Apotekarsocieteten.
Apotekarsocietetens fullmäktige har beslutat att kalla Professor Margareta Hemmarlund-Udenaes, Institutionen för farmaceutisk biovetenskap vid Uppsala universitet och Professor Gyorgy Marko Varga, Institutionen för kliniska vetenskaper vid Lunds universitet till hedersledamöter.

Professor Margareta Hammarlund Udenaes har under mer än 20 år varit ledande inom farmakokinetik och farmakodynamik i Sverige och internationellt. Margaretas engagemang kring pedagogik och nya metoder såsom problembaserat lärande har varit betydelsefullt för studenter, forskare och för utvecklingen av ämnesområdet. Margareta har varit drivande inom området klinisk farmaci och den framgångsrika magisterutbildning vilken bidragit till att både bredda den farmaceutiska professionen och stärka klinisk farmaci inom svensk hälso-och sjukvård.

Professor Gyorgy Marko Varga har varit aktiv i Apotekarsocieteten som ledamot i nominerings-kommittén för Scheele priset, i sektionen för läkemedelsanalys samt Special Interest Group Swedish Proteomic Society. Gyorgys inspiration och drivkraft har varit viktigt för Apotekarsocietetens möjligheter att skapa internationella symposier och aktiviteter inom detta forskningsområde.

Apotekarsocieteten är en ideell förening med ändamål att befordra en hög yrkesstandard inom läkemedelsområdet och att verka för en för individ och samhälle gynnsam utveckling och användning av läkemedel. I detta syfte främjar Apotekarsocieteten kunskaps-och kompetensutveckling inom läkemedelsområdet .
Läs även:
Ny ordförande i Apotekarsocieteten
KI Science Parks vd, Märit Johansson, är ny ordförande i Apotekarsocieteten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078