23948sdkhjf

Cantargia får patent i Japan

Forskningsbolaget Cantargia har fått patent i Japan avseende solida tumörer.
Bolagets patentansökan avseende IL1RAP som målmolekyl för antikroppsbaserade terapier samt diagnostik av solida tumörer har godkänts av Japan Patent Office, JPO.

Godkännandet avser bolagets metod att utnyttja IL1RAP som målmolekyl beträffande behandling av de allra flesta former av solida tumörer. Det godkända patent inkluderar de sjukdomar lundabolaget valt att initialt fokusera utvecklingen på; lungcancer och pankreascancer, men även andra stora sjukdomar som bröstcancer, tarmcancer och prostatacancer.

- Patentgodkännandet har stor strategisk betydelse för Cantargia och för den framtida kommersialiseringen av produktkandidaten CAN04, säger Göran Forsberg, vd för Cantargia i en kommentar.

Patentets giltighetstid sträcker sig fram till och med 2032. Patentet ger även skydd för ett flertal olika former av så kallade antibody-drug conjugates riktade mot IL1RAP samt associerade diagnostikmetoder.

- I och med godkännandet i Japan har vi nu skydd kring behandling av solida tumörer i inte bara Europa utan även Japan, vilka är två av världens största läkemedelsmarknader.

Göran Forsberg som tidigare var affärschef på Active Biotech blev vd på Cantargia för två år sedan då bolaget bytte kurs och tog siktet på att gå mot klinik. Innan slutet av året planerar det Lundabaserade forskningsbolaget att starta upp sin första kliniska studie. I fas I-studien ska den antikroppsbaserade läkemedelskandidaten, CAN04, testas som behandling mot solid cancer.
Läs mer om Cantargias kliniska studie:
Cantargia till klinik
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081