23948sdkhjf

Europamästare i e-hälsa

Innovationslandstingsrådet Daniel Forslund har tilldelats eHealth Leadership Award för sin signifikant positiva påverkan för digital omvandling.


- Det känns helt fantastiskt att få ett sådant erkännande för mitt och vårt arbete med e-hälsa i både Sverige och Europa. Under många år har jag i olika yrkesroller kämpat för att ge patienter och vårdpersonal smartare och modernare digitala verktyg, och försökt öka medvetenheten bland vårdens ledare om hur viktig digitaliseringen är för att lösa många av vårdens vardagsproblem, säger innovationslandstingsrådet Daniel Forslund (L).

Priset delades ut under e-health week i Amsterdam, Europas största e-hälsokonferens, i närvaro av bland annat EU:s hälsokommissionär och Nederländernas hälsominister.

- Utmärkelsen ger både hopp om att jag lyckats sätta ett avtryck som gjort skillnad på riktigt, och ger mig mängder av ny energi att fortsätta detta långsiktiga reformarbete. Ett varmt tack till alla vänner och kollegor som stöttat och inspirerat mig på vägen, säger Daniel Forslund i en kommentar.

Kriterierna för utmärkelsen e-health leadership award är bland annat att pristagaren haft signifikant positiv påverkan för den digitala omvandlingen av hälso- och sjukvården i Europa.

Som innovationslandstingsråd i Stockholms läns landsting har Daniel Forslund ansvar för e-hälsofrågor, innovationer, vårdens IT-infrastruktur samt patientnära tjänster.
Läs mer om e-hälsa:
Med journalen i plattan
Hälsovårdssektorn utvecklas i snabb takt för att kunna möta behoven hos en åldrande befolkning. Det kräver innovation, både i utrustning och organisation. I Norrtälje har man gått från papperskopior till en rörligare personal med journalen på läsplattan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063