23948sdkhjf

Astra ingår avtal med Aspen

AstraZeneca ingår kommersialiseringsavtal med Aspen för produktportföljen inom anestetika.
AstraZeneca meddelade i dag att ett kommiersialiseringsavtal är ingått med Aspen Global Incorporated, AGI, för rättigheterna till den globala portföljen inom anestetika, utanför USA. Avtalet omfattar sju etablerade läkemedel – Diprivan som är ett allmänanestetikum, EMLA som är ett lokalanestetikum för ytbedövning, och fem lokalbedövningsmedel: Xylocaine/Xylocard/Xyloproct, Marcaine, Naropin, Carbocaine and Citanest.

Enligt avtalet kommer AGI förvärva de kommersiella rättigheterna, utanför USA, till AstraZenecas portfölj av anestetiska läkemedel för en köpeskilling om 520 miljoner USA-dollar. Dessutom kommer bolaget att betala AstraZeneca upp till 250 miljoner USA-dollar i produktförsäljningsrelaterade betalningar, samt tvåsiffrig procentuell royalty på produktförsäljning. AstraZeneca kommer tillverka och leverera produkterna till AGI mot ersättning för en inledande period på 10 år. Efter slutligt genomförande av affären kommer Aspen ha ansvar för all försäljningsrelaterad verksamhet för portföljen på alla relevanta marknader.

- AstraZeneca har ett rikt arv när det gäller anestetiska läkemedel och detta avtal kommer utöka räckvidden för vår etablerade portfölj så att ett större antal patienter kan nås genom AGI’s stora kommersiella nätverk. Avtalet stödjer vårt strategiska fokus på nya läkemedel inom våra tre huvudterapiområden, säger Pascal Soriot, CEO, AstraZeneca i en kommentar.
Läs även:
AstraZeneca tecknar avtal
Utlicensierar giktläkemedlet lesinurad i Europa, Latinamerika och USA.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078