23948sdkhjf

Positivt från Idogen

Bolaget rapporterar positiva prekliniska resultat från sin proof-of-concept-studie.
Idogen startade under hösten 2015 en preklinisk proof-of-concept-studie av bolagets cellterapi i modell av hemofili A. Resultaten som nu kommer är positiva och visar att behandling med tolerogena dendritiska celler ger en minskad uppkomst av hämmande faktor VIII-antikroppar och att behandlingen har en långvarig effekt.

Om metoden kan överföras till människa betyder det att tolerogent vaccin kan ge ett skydd mot uppkomst av hämmande antikroppar vid upprepad behandling med faktor VIII hos patienter med blödarsjuka.

Resultaten från den prekliniska studien visar att bolagets behandling med tolerogena dendritiska celler har åstadkommit en statistiskt säkerställd skillnad i uppkomst av hämmande faktor VIII-antikroppar jämfört med kontrollgruppen. Behandlingen har en långvarig effekt och en fördröjning till etablering ‒ i linje med befintlig metod för att åstadkomma tolerans i de hemofilipatienter som har utvecklat hämmande antikroppar.

- Det är med glädje vi kan rapportera resultaten av vår proof-of-concept-studie och konstatera att Idogens tolerogena vaccin ser ut att minska uppkomsten av hämmande faktor VIII-antikroppar i djurmodell av hemofili A, vilket är en stor framgång för oss. Intressant är speciellt att effekten kvarstår lång tid efter behandling, kommenterar vd Lars Hedbys.

Dessa positiva proof -of-concept-data kommer att ingå i den ansökan om särläkemedelsstatus som bolaget planerar att lämna in senare under året.

För ett år sedan noterades Lundabolaget på Aktietorget .
Läs även:
Ny FoU-chef till Idogen
Lundabolaget Idogen har rekryterat Anette Sundstedt som ny forskning- och utvecklingschef.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.07