23948sdkhjf

Han leder ICMC

Professor Christer Betsholtz leder arbetet på Karolinska Institutet och AstraZenecas center för kardiometabola sjukdomar.


Professor Christer Betsholtz har utsetts till ny direktör för Karolinska Institutet och AstraZenecas Integrated Cardio Metabolic Centre, ICMC, i Stockholm.

Christer Betsholtz är professor vid Uppsala universitet och Karolinska Institutet, där han forskar på vaskulär biologi. Han kommer att fortsätta bedriva sin forskning i Uppsala samtidigt som han även tar plats som chefsforskare på AstraZeneca. Genom sina olika roller kommer han att agera som spindeln i nätet mellan ICMC, läkemedelsbolaget och de båda universiteten.

ICMC grundades år 2013 och samarbetet är i dagsläget planerat att pågå fram till år 2020. Syftet är att centret ska bli ett nav för nationella och internationella forskningssamarbeten inom kardiometabola sjukdomar med särskilt fokus på hjärtsvikt, diabetes och kronisk njursvikt. AstraZeneca kommer att bidra med totalt upp till 100 miljoner dollar, motsvarande 830 miljoner kronor, till verksamheten.

Läs också:
Astrazenecas största samarbete med akademin
Astrazeneca och KI ska leta nya målmolekyler mot hjärt-kärlsjukdomar och metabola sjukdomar. Nu jagar de både lokaler och direktör till nya centret.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.083