23948sdkhjf

Skaffar nytt råd för läkemedelsforskning

Apotekarsocieteten inrättar ett vetenskapligt råd för läkemedelsforskning för att stärka föreningens vetenskapliga profil.


- Det finns behov av en oberoende arena där olika delar inom läkemedelsforskning i Sverige kan mötas, där akademi, vård och näringsliv kan diskutera och verka för framtidens forskning inom området. Apotekarsocieteten är genom sitt oberoende, en aktör med förutsättningar att bidra till att synliggöra svensk läkemedelsforskning i sin helhet, för politiker och andra beslutsfattare. Därför har vi inrättat ett vetenskapligt råd som ska vara vägledande i detta arbete, säger vd Karin Meyer i ett pressmeddelande.

Apotekarsocieteten har som ideell oberoende förening i sin ändamålsparagraf att verka för “en för individ och samhälle gynnsam utveckling och användning av läkemedel”. Målet är att belysa, kommunicera och synliggöra forskning inom läkemedelsområdet för politiker och beslutsfattare för att öka kunskapen kring nyttan av en stark nationell forskning inom området.

Ordförande i rådet är Apotekarsocietetens vd Karin Meyer. Övriga medlemmar är: professor Amelie Eriksson Karlström, KTH; PhD Annika Jenmalm Jensen, Karolinska Institutet/Sci Life Lab; professor Stefan James, Uppsala Universitet/UCR; docent Carlos Vaca Falconi, Apotekarsocieteten; docent Sven Kjellström, Lunds Universitet; PhD Torkel Gren, Recipharm AB; PhD, Sofia Kälvemark Sporrong, Köpenhamns Universitet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078