23948sdkhjf

Tar in 15 miljoner

Senzime tillförs 15,3 miljoner kronor genom nyemission.
I maj meddelade analysbolaget Senzime ett planerat köp av Acacia Designs , som fokuserar sin verksamhet kring narkosövervakning. För att finansiera förvärvet genomförde bolaget en nyemission som nu har avslutats.

Vid teckningsperiodens slut den 15 juni var emissionen tecknad till 92,6 procent. Resterande 7,5 procent kommer att täckas av emissionsgaranterna och genom emissionen kommer Senzime att tillföras cirka 15,3 miljoner kronor före emissionskostnader

- Senzime står inför en spännande fas och genom förvärvet av Acacia och företrädesemissionen som nu slutförts är vi redo inför den kommersialiseringsfas som väntas inledas under slutet av året. Vi är glada och stolta över det intresse som såväl befintliga som nya aktieägare har visat för Senzime, säger Lena Söderström, vd i Senzime, i ett pressmeddelande.

- Genom förvärvet av Acacia kan Senzime nu erbjuda säkra lösningar för patientmonitorering såväl inför, under och efter operation. Vi kommer att ha ett konkurrenskraftigt erbjudande på en växande marknad som idag enbart i Europa och USA värderas till över 10 miljarder kronor, tillägger Philip Siberg, ordförande i Senzime, i ett pressmeddelande.

Läs också:
Senzime värvar från kyrkan
Analysbolaget anställer ny finanschef och chef för affärsutveckling.

Läs mer om Senzime.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093