23948sdkhjf

Cobra och Alligator utökar samarbete

Cobra tar fram cellinje för tillverkning av antikroppar till Alligator.
Förra sommaren skapade det Lundabaserade bioteknikbolaget Alligator Bioscience stora rubriker i samband med en mångmiljardaffär med läkemedelsjätten Janssen Biotech . Avtalet rörde utvecklingen av antikroppen ADC-1013, som produceras av en cellinje som tagits fram av läkemedelsutvecklings- och produktionsbolaget (CDMO-företaget) Cobra Biologics.

Alligator och Cobra har nu ingått ett nytt avtal för att ta fram en annan cellinje. Målet är att den ska producera antikroppen ADC-1015. Det är en bispecifik immunaktiverare vars syfte är att framkalla immunaktivering.

Utvecklingen av cellinjen kommer att utföras med hjälp av Cobras uttryckssystem maxXpress, mastercellbanken CHO-S samt en process med kemiskt definierade cellmedier.

- Cobra har tillverkat proteinläkemedel sedan 1995 och vår höguttryckande cellinjeplattform, maxXpress, har visat sig vara mycket populär hos kunder som söker både hastighet och kvalitet, säger Peter Coleman, vd Cobra Biologics, i ett pressmeddelande

I maj tilldelades Alligator Sweden Bio Award 2016 .

Läs även:
”Nu kan vi blicka längre fram”
Efter mångmiljardaffären med Janssen förbereder sig Alligator inför en börsnotering, berättar bolagets vd Claes Eriksson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062