23948sdkhjf

Opponerar mot Cantargias patent

MAB Discovery lämnar in opposition mot Cantargias IL1RAP-patent i Europa.
I oktober fick det Lundabaserade forskningsbolaget Cantargia godkänt av det europeiska patentverket EPO för ett patent för användning av Interleukin-1 receptor accessory protein, IL1RAP, som målmolekyl vid antikroppsterapi och diagnostik av leukemi. Bolaget meddelar idag måndag att MAB Discovery har lämnat in en opposition mot patentet.

”Den inlämnade oppositionen bygger på fakta som var kända under granskningsprocessen och Cantargia gör bedömningen att det inte finns någon grund för oppositionen”, kommenterar företaget i ett pressmeddelande.

En opposition kan lämnas in till EPO upp till nio månader efter att godkännandet av ett patent offentliggjorts och hanteringsprocessen kan ta flera år.

- IL1RAP är en av många intressanta målmolekyler inom immunonkologi, det är alltså inte förvånande att det finns andra aktörer som försöker få rättigheter att verka inom det område där vi har godkända patent, säger Göran Forsberg, vd på Cantargia, i ett pressmeddelande.

Läs även:
Cantargia till klinik
”När vi har hittat en säker dos så kommer vi att välja vilken cancertyp som vi ska satsa på först. Vi räknar med att kunna fatta ett beslut om det under år 2017”, säger Göran Forsberg, vd på Cantargia, om bolagets första kliniska studie.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062