23948sdkhjf

Sprint avtalar med Petra

Tecknar miljardavtal för projekt inom tumörmetabolism.
Bioteknikbolaget Sprint Bioscience meddelade igår att ett nytt avtal har tecknats med Petra Pharma, ett amerikanskt företag som får stöd från läkemedelsbolag som AbbVie, Eli Lilly, Johnson and Johnson och Pfizer.

Samarbets- och licensavtalet gäller forskning, utveckling och kommersialisering av produkter från Sprints utvecklingsprogram PIP4K2, som inriktar sig mot tumörers metabolism.

Efter en inledande betalning om tre miljoner dollar, motsvarande cirka 26 miljoner kronor, kan Sprint Bioscience få upp till 240 miljoner dollar – två miljarder kronor – i delmålsersättningar. Utöver detta har bolaget även rätt till royaltyutbetalningar på den globala omsättningen av eventuella produkter som tas fram genom samarbetet. Sprint kommer dessutom att få forskningsfinansiering i form av fyra heltidstjänster under ett år. Denna finansiering kan komma att förlängas ett år.

- Petra har världsledande biologisk kompetens inom tumörmetabolism och speciellt runt PIP4K2. Tillsammans har vi goda förutsättningar att vidareutveckla projektet med målsättningen att identifiera läkemedelskandidater för fortsatt klinisk utveckling, säger Anders Åberg, vd på Sprint Bioscience, i ett pressmeddelande.

Licensavtalet löper fram till att patentskyddet på eventuella framtida produkter upphör.

Läs även:
Sprint letar partner
Efter mångmiljardavtalet med Bayer förbereder Sprint utlicensiering av ytterligare två projekt.

Sprint lägger ner cancerprojekt
Avslutar utvecklingen av hämmare mot enzymet MTH1, som bland annat förespråkats av KI-forskaren Thomas Helleday.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062