23948sdkhjf

Immunovia byter lista

Diagnostikbolaget riktar in sig mot Stockholmsbörsens huvudlista år 2017.
Det First North-noterade diagnostikbolaget Immunovia planerar att ansöka om notering på Nasdaq Stockholms huvudmarknad under det första halvåret 2017.

- Vår ägarbas har successivt blivit bredare sedan listningen på Nasdaq First North den 1 december 2015 . Med en notering av Immunovias aktie på Nasdaq Stockholms huvudlista tar vi nu nästa steg för att få tillgång till den internationella kapitalmarknaden och underlätta för fler institutionella investerare att bli ägare i bolaget under bolagets fortsatta expansion av verksamheten, säger Mats Grahn, vd på Immunovia, i ett pressmeddelande.

Immunovia utvecklar det diagnostiska testet Immray. Det består av ett chip med utvalda antikroppar som binder till ett mönster av sjukdomsspecifika proteiner.

Inledningsvis har bolaget valt att rikta in testet mot den svårdiagnosticerade cancerformen pankreascancer. Testet, Immray Pancan-d, kan upptäcka sjukdomen i alla stadier. I de tidigare stadierna, I och II, kan tumörerna opereras bort vilket ger testet potential att öka pankreascancerpatienternas femåriga överlevnad från 4-6 procent till 50-60 procent.

Tidigare i år inledde bolaget dessutom två olika samarbeten där Immray ska utvärderas som ett test för den autoimmuna sjukdomen Systemisk lupus erythematosus, SLE .

Immunovias affärsidé bygger på forskning av bolagets grundare professor Carl Borrebaeck och hans forskarlag vid Lunds universitet.

Läs även:
Satsar på SLE
I två olika samarbeten utvärderar Immunovia sin antikroppsbaserade teknik som diagnostiskt test för den autoimmuna sjukdomen SLE.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11