23948sdkhjf

Isofol till börsen

Tar klivet ut på börsen år 2017.
Göteborgsbaserade Isofol Medical ska börsnoteras år 2017. Det meddelar investmentbolaget Yield Life Science, som äger 15 procent av aktierna i Isofol.

Isofol utvecklar läkemedelskandidaten Modufolin, 6R-5,10-metylentetrahydrofolat. Inför börsnoteringen ska bolaget ta in kapital till ett proof of efficacy-program, där målet är att visa att Modufolin är mer effektivt än läkemedlet leucovorin när det gäller att förstärka effekten och motverka biverkningarna hos cytostatikan 5-fluorouracil, 5-FU.

Modufolin testas för tillfället i två kliniska fas I/II-studier: den ena med fokus på kolorektalcancer och den andra på osteosarkom. Isofols primära fokus ligger på att ersätta leucovorin med Modufolin vid behandling av kolorektalcancer.

”Bolaget har fått accept från myndigheterna i USA (FDA) och i Europa (EMA) gällande den kliniska utvecklingsplanen för Modufolin. Det innebär att Isofol Medical, efter efficacy-programmet, kan ta Modufolin hela vägen till marknaden på kortare tid och till avsevärt lägre kostnader än traditionella registreringsstudier”, skriver Isofol i ett pressmeddelande.

Läs även:
Tar in pengar till Isofol
Yield tankar kassan genom emission för ytterligare finansiering av Isofol.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11