23948sdkhjf

Anställningsstopp på Novo Nordisk

Den ökade prispressen i USA får läkemedelsjätten att sätta stopp för rekryteringen i Danmark.
Sedan år 2010 har Novo Nordisk anställt nära 4000 nya medarbetare i Danmark. Nu är det slut med detta, i alla fall för ett tag framöver. Bolaget har nämligen infört ett anställningsstopp i landet som en följd av den ökande prispressen i USA. Det skriver nyhetssidan business.dk.

USA står för ungefär hälften av bolagets försäljning och i sin halvårsrapport meddelade Novo Nordisk att företaget förväntar sig en upp till 6-procentig minskning av försäljningen av sina diabetesbehandlingar i landet.

- Det här är en åtgärd som kommer efter vårt tillkännagivande vid halvårsskiftet kring sänkta förväntningar på priserna i USA under de kommande åren. Vi sänkte också förväntningarna något för helårsförsäljningen. Som en del av kostnadsförändringarna har vi i den danska delen av vår organisation infört ett anställningsstopp som gäller tillsvidare. Hur lång tid det ska gälla får tiden utvisa, säger Mike Rulis, kommunikationsdirektör på Novo Nordisk, till business.dk.

Anställningsstoppet gäller samtliga typer av tjänster i Danmark. Om något undantag ska göras så måste det godkännas av ansvarig chef.

Läs även:
Han är världens bästa vd
Lars Rebien Sørensen på Novo Nordisk är världens bästa vd enligt en ny rankning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062