23948sdkhjf

BioInvent utökar avtal

Utökat produktionsavtal med läkemedelsföretag kan ge åtta miljoner i intäkter.
Lundabaserade BioInvent International utökar ett avtal om produktion med ett större globalt läkemedelsbolag. Avtalet gäller en substans under utveckling som ska tillverkas på BioInvents produktionsanläggning.

- Vi är glada över att ha erhållit uppdraget att tillhandahålla ytterligare produktionstjänster för detta stora globala läkemedelsbolag. Utökningen av samarbetet bekräftar BioInvents ledande expertis inom antikroppsproduktion baserad på vår cGMP-certifierade produktionsanläggning som uppfyller kraven i EUs och FDAs standarder för produktion av antikroppar. Det nya avtalet förväntas generera cirka åtta miljoner kronor i intäkter, varav majoriteten under 2016, säger Michael Oredsson, vd på BioInvent, i ett pressmeddelande.

BioInvent har haft sin egen produktionsanläggning sedan 80-talet. Intäkterna från den har främst använts till att finansiera bolagets eget utvecklingsarbete. Planen är att ta in allt fler externa ordrar framöver. Nu har anläggningen kapacitet att producera antikroppar forskning samt för kliniska studier fram till fas III. Under året har BioInvent förstärkt anläggningen med en Single Use Bioreactor för produktion av antikroppar.

När det gäller BioInvents egen läkemedelsutveckling ligger fokus på immunonkologiska behandlingar i form av antikroppar.

Läs även:

Tre studier på gång
Bioinvent planerar att starta upp tre kliniska studier under året och tar in 234 miljoner kronor för att finansiera sin verksamhet. ”Huvudsyftet är att få ombord Omega Funds som ny storägare”, säger vd Michael Oredsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.087