23948sdkhjf

Inrättar råd för klinisk forskning

Forskningschefen Ingemar Petersson leder nytt forskningsråd för kliniska studier på Skånes universitetssjukhus.
Skånes universitetssjukhus, SUS, ska under hösten inrätta ett forskningsråd som ska arbeta med frågor om medicinsk och klinisk forskningsetik och ge stöd till forskare, kliniskt verksam personal och chefer inom vården. Det meddelade Region Skåne förra veckan

- Rådet ansvarar också för rådgivning när det gäller vad som bör bedömas som forskning respektive klinisk utvecklingsverksamhet och klinisk rutinverksamhet. Detta känns viktigt i skenet av Macchiarini-affären, säger Ingemar Petersson, forskningschef vid SUS och ledare för rådets arbete, i ett pressmeddelande.

Rådet rapporterar till förvaltningschef och förvaltningsledning på SUS.

Ingemar Petersson tillträdde som forskningschef på SUS i maj 2015, en tjänst som han tog över när Karl Obrant gick i pension. Han är läkare och adjungerad professor i ortopedi och arbetade senast som enhetschef på ERC Syd, Epidemiologi och registercentrum Syd.

Läs även:
Svårare rekrytera till kliniska prövningar
Macchiarini-skandalen har dragit ner intresset för att delta i kliniska prövningar, i alla fall vid Karolinska universitetssjukhuset, men förtroendet för forskare finns kvar hos allmänheten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078