23948sdkhjf

SciBase stärker ledningsgruppen

Marko Päivärinne tar plats i ledningsgruppen på medtechbolaget, som nyligen lanserat en ny produkt.
Under sommaren tog SciBase över produktionen av engångselektroder till sitt medicintekniska instrument Nevisense från Ginolis. Varje undersökning av en patient med Nevisense kräver en ny elektrod. Därför är försäljningen av dessa av stor vikt för bolagets löpande intäkter.

För att stärka bolagets fokus på produktion får Marko Päivärinne, produktions- och logistikchef på SciBase, nu en plats i ledningsgruppen.

- Elektrodproduktionen är vår strategisk viktigaste process och kommer fortsättningsvis vara av stor betydelse för oss. Att Marko blir del av ledningsgruppen är därför naturligt. En viktig del i vårt arbete just nu ligger på att öka volymen av elektroder som produceras med hjälp av den semi-automatiserade processen som Ginolis har utvecklat åt oss, säger Simon Grant, vd på SciBase, i ett pressmeddelande.

Marko Päivärinne har arbetat på SciBase sedan augusti 2015. Han har tidigare jobbat i tolv år med supply chain management, demand planning och implementeringen av affärssystem på medicinteknikbolaget Arthrocare Medical Corporation, där han även ansvarat för olika internationella förvärv.

Förra veckan lanserade SciBase ett nytt instrument för diagnostik av malignt melanom: Nevisense View. Bolaget har sedan tidigare utvecklat instrumentet Nevisense för objektiv, icke-visuell detektion av hudcancerformen. Där används tekniken elektrisk impedansspektroskopi, EIS, för att mäta motståndet i hudvävnaden i leverfläckar som pekats ut som misstänkta av en dermatolog. Denna mätning ger ett värde på en skala över sannolikheten att leverfläcken elakartad. I Nevisense View kombineras EIS med visuell information från digital dermatoskopi.

Förhoppningen är att instrumentet ska underlätta och förbättra diagnostiken av malignt melanom, både genom att i ett tidigt stadium kunna upptäcka elakartade hudförändringar men även genom att förhindra att godartad vävnad skärs bort i onödan.

Läs även:

Han lämnar Scibase
Viktor Drvota lämnar sin roll i medtechbolagets styrelse.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094