23948sdkhjf

Letar efter ny styrelse

Igår torsdag inleddes arbetet med att hitta en ny styrelse för Karolinska Institutet, KI.
Den nya styrelsen ska utses av universitetets nomineringsgrupp, som nu fått i uppdrag av regeringen att ta fram förslag på både ny ordförande och ledamöter.

Arbetet inleds efter att Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, meddelade den 6 september att alla som satt i styrelsen vid anställningen av forskaren och kirurgen Paolo Macchiarini ska lämna sina uppdrag. Vissa delar av styrelsen byttes ut redan tidigare i år.

Lars Leijonborg, styrelsens ordförande, valde själv att avgå från sin post några dagar innan Hellmark Knutssons pressträff.

- Karolinska institutets styrelse är kollektivt ansvarig för verksamheten. För att ge lärosätet goda förutsättningar att genomföra nödvändiga förändringar och återupprätta förtroendet för Karolinska institutet och svensk klinisk forskning behöver en ny styrelseordförande och nya styrelseledamöter utses, säger Helene Hellmark Knutsson i ett pressmeddelande.

För att övergången ska bli bra kommer den nuvarande styrelsen att sitta kvar till dess att alla efterträdare är på plats.

Läs även:
Wallberg kritiserar Heckscher
Karolinska Institutets tidigare rektor Harriet Wallberg underkänner stora delar av Sten Heckschers utredning om universitetets agerande i Macchiarini-affären i ny debattartikel.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062