23948sdkhjf

Lägger ner alzheimerprojekt

Alzinovas partner drar sig ur projekt kring diagnostik av Alzheimers sjukdom.
GU Ventures-bolaget Alzinova drabbades i veckan av ett bakslag då företagets partner i ett projekt kring alzheimerdiagnostik – ett nordamerikanskt läkemedelsbolag – valde att dra sig ur samarbetet. Det innebär att projektet, som fokuserar kring antikroppen ALZ-201, kommer att avslutas i förtid.

Anledningen till att partnern drar sig ur är att företaget ska ändra sitt fokus och att studier av antikroppen ALZ-201 inte längre passar in i dess nya strategi.

”Positivt är att Alzinova inom ramen för projektet fått nya insikter om ALZ-201:s specificitet för oligomerer och användandet av AβCC-oligomererna som forskningsreagens. Ett test av antikroppens förmåga att detektera oligomerer i ryggmärgsvätska, som var planerat som del av projektet, kommer dock inte att genomföras i nuläget”, anger Alzinova i ett pressmeddelande.

Alzinovas huvudfokus ligger på utvecklingen av vaccinet ALZ-101 mot Alzheimers sjukdom, som nu befinner sig i preklinisk fas. Detta arbete ska inte påverkas av att projektet läggs ner.

Läs även:
Alzinova i nytt samarbete
Tar fram nya behandlingar mot Alzheimers sjukdom tillsammans med ny partner.


Hallå där Per Wester…
… Vd på GU Holding-bolaget Alzinova sedan oktober. Vad har hänt sedan du tillträdde?

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079