23948sdkhjf

Smile stärker teamet

Lina Boreson tar plats som affärsrådgivare på life science-inkubatorn Smile, som bytte namn från Lund Life Science Incubator i maj.
I sin nya roll kommer Lina Boreson att lägga fokus på affärsutveckling, marknadsföring och kommersialisering.

Lina Boreson kommer närmast från en anställning på amerikanska Biogen, där hon innehaft såväl nordiska som nationella tjänster. Hon har dessutom varit en del i flera globala samarbeten och uppdrag. Senast hade hon en roll som marknadsdirektör i Danmark där hon bland annat ansvarade för olika produktlanseringar.

- Lina blir ett starkt tillskott till vår inkubator och community med sin omfattande strategiska och operativa erfarenhet från en allt mer dynamisk och komplex läkemedelsbransch. Våra företag kommer att erbjudas möjlighet att i ett tidigt skede få rådgivning i frågeställningar som blir avgörande för en senare framgångsrik kommersialisering. Lina har också starka ledarskapserfarenheter som företagen kan dra nytta av när de växlar upp och bygger sina team och organisationer, säger Ebba Fåhraeus, vd på Smile Incubator, i ett pressmeddelande.

I grunden har Lina Boreson en kandidatexamen i Social Science. Innan hon tog klivet in i life science-branschen arbetade hon inom IT- och tillverkningsindustrin.

Läs även:
Le i Lund
Lund Life Science Incubator byter namn och logga och blir SMILE.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063