23948sdkhjf

Immunicum byter vd

Carlos de Sousa tar över rodret på biotechbolaget efter Jamal El-Mosleh.
Den 1 oktober tillträder Carlos de Sousa som ny vd på First North-noterade Immunicum. Han tar över rollen efter Jamal El-Mosleh som varit bolagets vd sedan september år 2007.

Carlos de Sousa har drygt 25 års erfarenhet från den internationella läkemedels- och biotechsektorn, från bolag som bland annat Nycomed/Takeda, Pfizer, Novartis, BBB Therapeutics och Newron Pharmaceuticals. Han kommer närmast från en tjänst som Chief Business Officer på danska Zealand Pharma. Genom sitt yrkesliv har han skaffat sig erfarenhet av kommersialiseringsarbete i både små biotechbolag och större läkemedelsföretag.

I grunden har Carlos de Sousa en läkarexamen från Lissabons Universitet samt en

Executive MBA från Stern School of Business vid New York University, USA.

Immunicum utvecklar behandlingar för att trigga immunförsvaret att döda cancerceller. Ett exempel är cancervaccinet Intuvax som baseras på en teknik som utvecklats av Immunicums forskningschef och grundare Alex Karlsson-Parra. Där används immunceller, närmare bestämt dendritceller, från friska bloddonatorer för att få patienternas immunförsvar att slå ut cancercellerna. I andra cancervacciner används patientens egna immunceller. Det faktum att cellerna i Immunicums vaccin kan aktiveras på förhand, portioneras och frysas ner tills de ska användas möjliggör produktion i större skala.

- Som vd kommer Carlos att ansvara för att driva utvecklingen av Intuvax och våra andra cancerimmunterapier, så att våra innovativa behandlingslösningar kan göra skillnad för kritiska patientbehov och därigenom skapa en god affär för Immunicums aktieägare. Hans affärsinriktade angreppssätt och strategiska förmåga kommer spela en avgörande roll de kommande åren för att hjälpa oss växa mot lönsamhet, säger Agneta Edberg, styrelseordförande i Immunicum, i ett pressmeddelande.

Läs även:

Immunicum planerar emission om 111 miljoner
Bolaget planerar att genomföra en företrädesemission om 111 miljoner kronor för att utöka fas II-studie med nya kliniker och för att starta melanomstudier i USA och i Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078