23948sdkhjf

Ledamot i Diamyd avgår efter insiderhandel

Fredrik Åhlander begär utträde ur bolagets styrelse.
I slutet av september meddelade Diamyd Medical att ledamoten Fredrik Åhlander begärt utträde ur bolagets styrelse med omedelbar verkan. Anledningen är att uppgifter framkommit om att han dömts för insiderhandel, som han ska böta 15 600 kronor för. Förseelsen ägde rum innan Fredrik Åhlander tog plats i Diamyds styrelse och uppges inte ha något att göra med bolagets aktie.

Diamyd utvecklar vaccinet Diamyd mot typ 1-diabetes. Det testas för tillfället bland annat i den kliniska studien Diagnode-1. Där injiceras en låg dos av vaccinet i en lymfkörtel hos patienter i kombination med vitamin D. Bolaget fick igår tisdag godkänt av både Läkemedelsverket och Etikprövningsnämnden att utöka studien från nio till femton patienter.

Den aktiva substansen i Diamyd-vaccinet är Glutaminsyradekarboxylas isoform 65 k Da, GAD-65. Det är ett autoantigen i kroppen och syftet med vaccinet är att få immunförsvaret att utveckla torerans mot det. Förhoppningen är att motverka att de insulinproducerande betacellerna i bukspottskörteln attackeras av immunförsvaret och på så sätt skjuta upp eller rentav förhindra uppkomsten av typ 1-diabetes.

Läs även:
Hallå där Ulf Hannelius…
...som tillträdde som vd för Diamyd Medical den 11 april. Hur ser ditt fokus som nytillträdd vd ut?

Läs mer om Diamyd.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078