23948sdkhjf

Karo Pharmas emission övertecknad

Forskningsbolaget Karo Pharma tillförs 374 miljoner kronor efter övertecknad företrädesemission.
Intresset hos aktieägarna var stort även denna gång då forskningsbolaget Karo Pharma släppte nya aktier. Cirka 98,5 procent av de erbjudna aktierna tecknades med stöd av teckningsrätter medan 1,5 procent tecknades utan stöd av teckningsrätter. Sammantaget tecknades motsvarande 132 procent av emissionsbeloppet. Detta tillför bolaget 374 miljoner kronor före emissionskostnader.

- Vi kan nu ta ett viktigt steg i bolagets utveckling och ökar lönsamheten på ett väsentligt sätt. Det ger oss möjligheter att bygga vidare på ett offensivt sätt, säger Karo Pharmas styrelseordförande Anders Lönner i ett pressmeddelande.

För knappt ett år sedan, i april 2016, tillfördes bolaget 250 miljoner kronor efter en emission som övertecknades till 210 procent. Då fattade styrelsen beslut om att använda övertilldelningsoptionen om 1 500 000 aktier, vilket motsvarade 30 miljoner kronor. Emissionslikviden skulle då främst användas för att täcka underskottet i rörelsekapital som uppstod när lånet för köpeskillingen av bolaget Allevo skulle återbetalas.

De nya aktierna som nu tecknats med företrädesrätt beräknas börja handlas på Nasdaq Stockholm från och med den 22 februari. De nya aktierna som tecknats utan stöd av teckningsrätter beräknas börja handlas på Nasdaq Stockholm från och med den 24 februari 2017.

Vid årsskiftet avnoterades bolaget från Small Cap och noterades i stället på Mid Cap Nasdaq Stockholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063