23948sdkhjf

Immunicum utser chef för CMC

Det Göteborgsbaserad biopharmabolaget har anställt Karin Hoogendoorn som chef för CMC.
Immunicum har rekryterat Karin Hoogendoorn som chef för CMC, Chemistry, Manufacturing and Controls. Karin Hoogendoorn är farmacie doktor med lång erfarenhet av utveckling av biotekniska produkter. Hon har tidigare arbetet för Novartis, Janssen Biologics och Crucell Holland. Senast var hon associate director regulatory CMC i cell- och genterapienheten vid Novartis AG där hon ansvarade för global regulatory CMC och övergripande CMC-strategi för cell- och genterapier.

Hon har stor erfarenhet från cell- och genterapiområdet och tanken är att hon ska hjälpa till att bygga robusta CMC strategier för bolagets plattformsteknologi.

- Teamet på Immunicum välkomnar Karin vars djupa förankring i bioteknikindustrin och mångåriga erfarenhet av CMC, speciellt för cell- och genterapiprodukter, utan tvekan kommer utgöra ett starkt stöd på högsta nivå och ge bolaget viktig vägledning, säger Carlos de Sousa, vd för Immunicum. Han tog över som vd under hösten 2016.

Göteborgsbolaget utvecklar behandlingar för att trigga immunförsvaret att döda cancerceller. Ett exempel är cancervaccinet Intuvax som baseras på en teknik som utvecklats av Immunicums forskningschef och grundare Alex Karlsson-Parra. Där används immunceller, närmare bestämt dendritceller, från friska bloddonatorer för att få patienternas immunförsvar att slå ut cancercellerna. I andra cancervacciner används patientens egna immunceller. Det faktum att cellerna i Immunicums vaccin kan aktiveras på förhand, portioneras och frysas ner tills de ska användas möjliggör produktion i större skala.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.082