23948sdkhjf

Tecknar avtal för övervakningssystem

Analysbolaget Senzime har tecknat distributionsavtal i fyra länder för sitt patientövervakningssystem.
Uppsalabaserade medicinteknikbolaget Senzime har tecknat distributionsavtal för kommersialiseringen av sitt övervakningssystem Tetragraph. Systemet används för övervakning av patienter under narkos med muskelavslappnande läkemedel. Systemet gör det möjligt att objektivt avgöra rätt dos av läkemedel samt när det är säkert att väcka patienten och tillåta spontan andning.

Nu har bolaget tecknat avtal med Wardray Premiss som kommer att vara exklusiv distributör i Storbritannien och Irland och med LSR Healthcare i Australien och Nya Zeeland.

- Wardray och LSR är idealiska samarbetspartners av flera skäl: de har en kompletterande produktportfölj och distribuerade tidigare TOF-Watch som nyligen tagits ur marknaden och som vi nu ersätter med TetraGraph, de har den infrastruktur och erfarenhet som krävs för att göra TetraGraph marknadsledande i dessa länder. Diskussioner med ytterligare potentiella samarbetspartners pågår, CE-märkningen är i sitt slutskede och vi bedömer att försäljning kommer påbörjas under första halvåret 2017, säger Senzimes vd Lena Söderström i en kommentar.

Övervakningssystemet består av en portabel patientmonitor och icke-invasiva engångssensorer och syftet med systemet är att förbättra övervakningen för att minska komplikationer och vårdkostnader. Varje år får över 70 miljoner patienter som genomgår kirurgi muskelrelaxerande läkemedel och forskning har visat att över 30 procent drabbas av postoperativa komplikationer om objektiv patientövervakning saknas.

Senzime handlas på Aktietorget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063