23948sdkhjf

Nytt avtal för Sobi

Bolaget sluter nytt avtal med Valeant för distribution av licenspreparatet Ammonul i Europa, Mellanöstern och Nordafrika.
Swedish Orphan Biovitrum , Sobi, har slutit ett treårigt avtal med Valeant Pharmaceuticals Ireland för distributionen av Ammonul injektionslösning i Europa, Mellanöstern och Nordafrika. Det nya avtalet ersätter nuvarande distributionsavtal med Valeant Pharmaceuticals North America inom samma områden.

Preparatet är godkänt av den amerikanska läkemedelsmyndigheten, FDA, för behandling av akuta rubbningar i ureacykeln. Produkten är inte formellt godkänd inom den EU, Mellanöstern eller Nordafrika utan förskrivs på licens.

Det nya avtalet ger Sobi exklusiva rättigheter och tillstånd för försäljning och distribution av Ammonul för licensförskriving inom Europa, Mellanöstern och Nordafrika till och med 31 december 2019.

- Vi är mycket glada över att bygga vidare på vårt långa partnerskap med Valeant och fortsätta tillhandahålla Ammonul inom regionen. Avtalet stärker Sobis portfölj inom rubbningar i ureacykeln och skapar ett bredare utbud av behandlingsalternativ för patienter som lider av dessa sällsynta tillstånd, säger Alan Raffensperger, operativ chef Sobi.

Ett licenspreparat är ett läkemedel som inte har godkännande för försäljning, av exemelvis EMA i EU, men som får användas under förutsättning att licens har beviljat av myndigheten.
Läs även:
Betalar mer för särläkemedel
TLV kan tänka sig att acceptera högre priser för särläkemedel som är riktade till svårt sjuka patienter, enligt myndighetens generaldirektör Sofia Wallström.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094