23948sdkhjf

In från kylan

Från att ha krävt en förvaringstemperatur på minus 80 grader kan läkemedelskandidaten nu förvaras i plusgrader.
Oncology Venture Sweden, som arbetar med forskning och utveckling inom cancerläkemedel, har tagit fram en ny version av läkemedelskandidaten LiPlaCis. Den nya versionen kan förvaras vid 2-8°C. Den ursprungliga versionen av kandidaten krävde lagringstemperaturer på -80°C. Detta kunde bli bekymmersamt eftersom inte alla center har frysar för förvaring i -80°C. Men nu kan läkemedelskandidaten alltså istället förvaras i kylskåp.

LiPlaCis är en intelligent riktad liposomberedning av cisplatin som nu har erhållit status som en fasII-studie av de danska myndigheterna och tre av totalt fyra center är nu aktiva med att rekrytera de 12-15 patienterna med metastaserande bröstcancer som screenats och förväntas ha högst sannolikhet att svara på behandling. Studien är beräknad att avslutas under det tredje kvartalet 2017.

- Jag bedömer att den nya 2-8°C-versionen av LiPlaCis kommer att göra det enklare för centers att lagra den. Nu kommer potentiellt fler center att kunna delta i studierna, kommenterar Peter Buhl Jensen VD för Oncology Venture.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064