23948sdkhjf

Nya möjligheter att dela bilder

Sectra utvecklar sina IT-tjänster. Nu kommer medicinska bilder kunna delas mellan vårdgivare, patienter och försäkringsbolag.
Bland Sectras kunder är det alltfler som använder en tjänst som ger möjlighet att dela medicinska bilder med varandra. Varje vecka delas redan 25 miljoner bilder, något som underlättar arbetet för de vårdgivare som är inblandade i vårdkedjan kring en patient.

Nu kommer Sectras tjänst att utökas med möjligheten att dela bilderna med både patienter och försäkringsbolag. De nya funktionerna har utvecklats i samarbete med kunder och kommer att presenteras på den stora branschmässan European congress of radiology i Wien i början av mars.

– Patienter blir alltmer intresserade av att ta del av sina egna journaler, både för att kunna ha en djupare dialog med sin läkare och för att enklare kunna ta med sig sina medicinska bilder när de ska få vård hos en annan vårdgivare. Den utökade funktionaliteten bidrar till att göra vården än mer involverande och patientcentrerad, säger Marie Ekström, vd för Sectra imaging IT solutions, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063