23948sdkhjf

Ny chef på Forte

Cecilia Beskow blir chef för forskning och utvärdering på statliga Forte.
Forte är ett statligt forskningsråd som finansierar vetenskaplig forskning för människors hälsa, arbetsliv och välfärd. Nu har Cecilia Beskow har utsetts till chef för avdelningen för forskning och utvärdering. Hon kommer att ansvara för att leda och utveckla myndighetens arbete med forskning.

Cecilia Beskow kommer närmast från en tjänst som avdelningschef på SIS, Swedish Standards Institute och har tidigare arbetat som analys- och samhällspolitisk chef på Unionen.

- Jag är mycket glad att Cecilia Beskow börjar på Forte. Med sin gedigna erfarenhet av samhällsfrågor, forskning och utvärdering kommer hon bidra med värdefull kunskap till vår verksamhet, säger Ethel Forsberg, generaldirektör på Forte.

Cecilia Beskow har forskarbakgrund och en doktorsexamen från Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

- Det finns en stor potential för Forte att bli en efterfrågad källa till expertis och kunskap. Genom att än mer utveckla kommunikation och rådgivning inom hälsa, arbetsliv och välfärd till samhällets alla delar, inte minst till näringslivet, kommer genomslag och nyttiggörande av forskningsresultaten att öka, säger Cecilia Beskow i en kommentar.

Cecilia Beskow tillträder sin tjänst den 27 mars 2017.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078