23948sdkhjf

Hon är Fortes kommunikationschef

Kruna Madunic är Fortes nya kommunikationschef. Hon tillträdde tjänsten den 13 februari.
Kruna Madunic har varit tillförordnad kommunikationschef på Forte sedan 1 januari i år. Från den 134 februari träder hon i in rollen, med uppdraget att leda, driva och vidareutveckla Fortes kommunikations- och samverkansarbete.

Med sig till rollen som kommunikationschef har hon en lång erfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete från tre forskningsfinansierande myndigheter: som kommunikationsstrateg på Vinnova, informationsstrateg på Naturvårdsverket och senare i sin tjänst på Forte.

- Det är med hjälp av kommunikation, dialog och samverkan som vi kan överbrygga avståndet mellan forskning, policy och praktik. Kommunikationen har stor betydelse för att vi ska lyckas i vårt uppdrag, och Kruna Madunic är rätt person för att leda det arbetet, säger Ethel Forsberg , generaldirektör på Forte i en kommentar.

Kruna Madunic kom till myndigheten 2014 för att utveckla, projektleda och genomföra den nya kommunikationssatsningen Forte Talks. Hon övergick senare till rollen som strateg inom kommunikation och samverkan, bland annat med ansvar för att skapa mötesplatser för att möjliggöra dialog och kunskapsutbyte mellan forskare, beslutsfattare, brukare och andra berörda aktörer.

- Att kommunicera kunskapsintensiva verksamheter som i förlängningen bidrar till ett bättre liv för människor och till samhällsnytta är meningsfullt och viktigt för mig, säger Kruna Madunic.

I rollen som kommunikationschef ser hon att en av de viktigaste uppgifterna blir att fortsätta utveckla Fortes arbete kring kunskapsspridning och samverkan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08