23948sdkhjf

Joakim Nelson lyfter skånsk innovationskraft

Joakim Nelson blir ny ordförande för Innovation Skåne. Han efterträder Mats Ekstrand, som nu blir digitaliseringsdirektör i Region Skåne.


Regionfullmäktige har utsett Joakim Nelson till ny ordförande i styrelsen för Innovation Skåne. Han har lång internationell erfarenhet och har jobbat närmare 30 år inom mobilbranschen och i ledande positioner på exempelvis Telia, Ericsson och Sony. Han har även erfarenhet från den regionala innovationsmiljön och startup-scenen. Till exempel har han själv etablerat bolag samt under fem års tid varit styrelseordförande för Mobile heights, den skånska klusterorganisationen för mobil kommunikation.

– Jag ser fram emot att fortsätta att utveckla det ledarskap som Innovation Skåne har tagit i gränslandet mellan regional tillväxt och innovation i hälso- och sjukvård. Jag brinner för såväl tillväxt som samhällsutveckling och har ett omvärldsperspektiv på modern teknologiutveckling och innovationsmiljöer, eftersom jag rest och samarbetat i dessa frågor i hela världen de senaste 15 åren, säger Joakim Nelson i ett pressmeddelande.

Joakim Nelson efterträder Mats Ekstrand, som blir digitaliserings- och IT-direktör i Region Skåne.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062