23948sdkhjf

Boehringer paxar antikropp

Tecknar optionsavtal med Karolinska Developments portföljbolag Athera.
Inom loppet av en vecka har det svenska biotech-bolaget Athera uppnått dubbla framgångar. Först fick bolaget beviljat en anslagsansökan i EU:s sjunde ramprogram för den fortsatta utvecklingen av den monoklonala antikroppen PC-mab och nu tecknar bolaget avtal med Boehringer Ingelheim om nämnda läkemedelsprojekt.

PC-mab utvecklas som behandling av hjärt-kärlsjukdomar. Till läkemedelskandidaten PC-mab hör också ett biomarkörbaserat diagnostiktest som bolaget utvecklat parallellt. Diagnostiktestet som mäter anti-PC i blod har lanserats som en CE-märkt produkt, CVDefine kit.



Avtalet är ett
så kallat optionsavtal som kort innebär att Athera kommer att fortsätta driva projektet genom toxikologiska studier samt göra en fas I-studie. Därefter har Boehringer Ingelheim rätt att förvärva hela projektet med alla tillgångar och rättigheter som hör till. I samband med optionsavtalet betalar Boehringer Ingelheim en summa i avgift, som i dagsläget inte är offentlig men som enligt bolaget är i nivå med liknande projekt i samma utvecklingsstadium.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094