23948sdkhjf

Scandinavian CRO köps av finländskt bolag – ”Utmärkta möjligheter att växa”

Kontraktsforskningsbolaget Scandinavian CRO förvärvas av Helsingforsbaserade Labquality.

Köpet av det svenska företaget innebär att Labquality både kan vinna ytterligare mark i Sverige och ta sig in på nya marknader som Norge och Danmark, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Scandinavian CRO är ett utmärkt tillskott till Labquality-familjen och kompletterar vår CRO-affärsplattform. Nu är vi en fullservice-CRO och kan fortsätta vår geografiska expansion och tillväxt, säger bolagets vd Juha-Pekka Nuutinen i en kommentar.

Scandinavian CRO har omkring 35 medarbetare och erbjuder stöd för industri och akademi vid utveckling och kliniska studier av läkemedel och medicintekniska produkter. Företagets huvudkontor ligger i Uppsala och bolaget har även kontor i Göteborg och Lund.

Labquality, med huvudkontor i Helsingfors, har omkring 150 medarbetare i verksamheter i Finland, Sverige, Polen och Tyskland.

Scandinavian CRO:s grundare och vd Ulrika Hammarström, säger i pressmeddelandet att hon ser fram emot att gå samman med Labquality.

– Jag är övertygad om att vi kommer att ha utmärkta möjligheter att växa och expandera vår CRO-verksamhet tillsammans i och utanför Skandinavien. Jag är särskilt glad över att företagen har matchande företagskulturer och professionella team.

Förvärvets ekonomiska villkor har inte offentliggjorts. 

Affären uppges inte påverka företagens nuvarande kundförhållanden eller partnerskap, och ska inte heller leda till personalförändringar i bolagen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094