23948sdkhjf

Thermo Fischer Scientific startar nytt labb i Göteborg

Thermo Fischer Scientific utökar sin närvaro i Europa med ett nytt bioanalytiskt laboratorium i Goco Health Innovation City i Göteborg.

– Vi är mycket glada över att kunna utöka vår bioanalytiska närvaro i Europa i den samarbetsfrämjande och innovativa miljön i GoCo Health Innovation City, säger Leon Wyszkowski, chef för analytiska tjänster inom klinisk forskning på Thermo Fisher Scientific, i en kommentar.

2700 kvadratmeter, så stort blir det nya labbet i Göteborg som kommer att innebära 140 nya jobb för forskare och laboratoriepersonal, skriver företaget i ett pressmeddelande. Det är Thermo Fischers kliniska forskningsverksamhet PPD som kommer att inhysas i det nya lokalerna. Verksamheten kommer bland annat att erbjuda bioanalytiska tjänster till läkemedels- och biotechbolag.

Goco Health Innovation City är ett nytt innovationskluster som håller på att etableras i Göteborg. Klustret är bland annat granne med Astra Zenecas forskningsanläggning i staden. I juni i år meddelade även att forskningsbolaget Cereno Scientific flyttar sitt huvudkontor till området, vilket Life Science Sweden tidigare rapporterat

Thermo Fischer Scientific planerar att flytta in i lokalerna i Goco Health Innovation City under fjärde kvartalet nästa år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109