23948sdkhjf

Xvivo förvärvar plattform för smidigare transplantationsprocess – ”Tar bort onödiga hinder”

Göteborgsbaserade Xvivo Perfusion förvärvar ett digitalt verktyg för kommunikation och arbetsflöde vid transplantationsprocesser från amerikanska Omnilife.

I affären ingår bland annat utveckling och distribution av mjukvaruplattformen Flowhawk. Med förvärvet vill Xvivo göra planering och kommunikation enklare genom hela transplantationsprocessen

En smidig och snabb process är nödvändig när ett organ blir tillgängligt. I dag använder sig ofta transplantationskliniker av traditionella textmeddelanden, e-post eller telefon när de kommunicerar, vilket av Xvivo beskrivs som tungrott och ineffektivt.

Flowhawk ska möjliggöra direktkommunikation med de team man samarbetar med, så att rätt information når rätt personer vid rätt tidpunkt.

– Vi delar ett gemensamt mål med våra kunder, vilket är att fler patienter måste få den transplantation som de så desperat behöver. För att uppnå detta måste vi erbjuda transplantationskliniker servicetjänster som tar bort onödiga hinder, säger Xvivos vd Christoffer Rosenblad i ett pressmeddelande.

Flowhawk används redan av flera amerikanske transplantationskliniker i USA, och med förvärvet vill Xvivo stärka sitt serviceerbjudande i USA.

– Ett av våra strategiska fokusområden är att bli den föredragna partnern i transplantationsprocessen, och detta förvärv för oss närmare det målet. Vår organhämtningstjänst i USA använder redan Flowhawk och vi ser mycket fram emot att kunna erbjuda denna kommunikationsplattform till fler kunder, säger Christoffer Rosenblad.

Den initiala köpeskillingen uppgår till 6 miljoner dollar, och ytterligare 1 miljon dollar ska betalas ut om vissa prestationsbaserade mål uppnås.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078