23948sdkhjf

Vinnova till Singapore - ”Genom att vara på plats kan vi skapa möjligheter till samarbeten”

Innovationsmyndigheten Vinnova etablerar närvaro i Singapore. Myndigheten vill skapa fler möjligheter för samarbete.

– Singapore är ett högteknologiskt land med stor efterfrågan på hållbara innovativa lösningar. Det är också ett regionalt centrum i Syd- och Sydostasien. Genom att vara på plats kan vi skapa möjligheter till samarbeten som stärker Sveriges innovationsförmåga och konkurrenskraft, säger Darja Isaksson, generaldirektör för Vinnova, i ett pressmeddelande.

Myndigheten kommer att ha en så kallad innovationsscout på plats i landet från och med slutet av september vid den svenska ambassaden. Uppdraget innebär bland annat att hjälpa svenska aktörer att hitta kontakter i Singapore. Under det kommande året kommer delgationsresor att göras inom bland annat hållbar precisionshälsa och kvant och syntetisk biologi.

Genom Vinnovas motsvarighet Enterprise Singapore har myndigheten sedan tidigare samarbeten i landet bland annat inom klimatområdet. Nu satsar man på nya samarbeten inom framväxande tekniklösningar.

Sedan tidigare har Vinnova liknande filialer för att främja innovation och internationella samarbeten i Bryssel, Silicon Valley och Tel Aviv.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078